Θρακιώτικος Καβουρμάς special !!! Από την CHEF ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΣΤΑΥΡΙΔΟΥ !!!



Υλικα
Ανάμικτα κρέατα της αρεσκείας σας 30 κιλά
Εγώ έβαλα κατσίκι και πρόβατο μιας και έχουμε δικά μας !!!
Πιπέρι 100 γραμμάρια για τα 30κιλα κρέας
Αλάτι 270 γραμμάρια για τα 30 κιλά κρέας
Ετοιμάστε αν σας αρέσει… εγώ βάζω… ένα πουγκί από τούλι , όπου θα βάλετε μέσα κατά την διάρκεια που βράζει το κρέας  : δαφνόφυλλα, φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο σε κλαδιά
 Εκτέλεση
Αφού ξεκοκαλίσουμε και κόψουμε σε κύβους το κρέας μεγέθους μικρότερα από μερίδα
Τα βάζουμε στο καζάνι οπού θα τα βράσουμε ( ανάλογα με την ποσότητα του κρέατος  θα βάλουμε και την κατσαρόλα μας και φυσικά την αναλογία στο αλατοπίπερο)
 Σκεπάζουμε τα κρέατα με νερό καλά ώστε να είναι όλα καλά μέσα στο νερό και τα βράζουμε … με κλειστώ καπάκι …κατά την διάρκεια ξαφρίζουμε αν χρειαστεί !!!
Πάντα δίπλα μας έχουμε έτοιμο ζεστό νερό ώστε να συμπληρώνουμε όποτε χρειαστεί
Όσο για το βράσιμο : εγώ τα έβρασα περίπου στης 5 ώρες άλλα πάντα μιλάμε για μεγάλη ποσότητα …. Μπορείτε να δοκιμάζετε το κρέας  σας να δείτε αν σας έβρασε
Αφού βράση … πριν το κατεβάσουμε από την φωτιά ρίχνουμε το αλατοπίπερο το οποίο έχουμε ζυγίσει ανάλογα πάντα με την ποσότητα του κρέατος που μαγειρεύουμε
 Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε αν χρειαστεί
Το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρχίζουμε να γεμίζουμε σε σακουλάκια καβουρμά και κλείνουμε καλά δένοντας τα με κερωμένο σχοινί
Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και την διάρκεια  αυτήν τα γυρνάμε ανά διαστήματα ώστε να μην παγώσει το ζουμί από την μια πλευρά
Στην συνέχεια τα βάζουμε στο ψυγείο ή στην κατάψυξη ανάλογα πάντα με την ποσότητα που κάναμε 


Καλή επιτυχία !!! 



Σχόλια